top of page

Magnesium van Permsal

Sinds 2023 werk ik in de praktijk naast de Beezzwax bijenwaxen en olie, nu ook met magnesium.

Magnesiumchloride is een natuurlijk product gewonnen uit ondergrondse ingedroogde oer-oceanen. Zo ook in Nederland, te Veendam, wat geldt als de zuiverste en hoogwaardigste bron. En heeft hierdoor het kenmerk Zechstein-magnesium.

Voor een goede gezondheid van lichaam en geest is magnesium onmisbaar. Magnesium stuurt ruim 327  lichaamsprocessen aan zoals het ontspannen van de spieren, het zenuwstelsel en de bloedvaten. Het vergroot ons uithoudingsvermogen en geeft rust. Daarnaast zorgt magnesium voor een sterke opbouw van botten en spieren en een goede hartfunctie. Geen mineraal waar je graag een tekort aan hebt. Toch kampen veel mensen met een magnesiumtekort.

Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen zoals magnesiumtabletten. Deze komen terecht in het maag-darmkanaal, waar veel verloren gaat. Slechts een klein deel wordt opgenomen en vaak ontstaan er darmklachten en diarree als gevolg. Deze orale supplementen bevatten magnesiumverbindingen, die minder lichaamseigen zijn en minder goed worden opgenomen. 

Magnesium kan dus beter opgenomen worden via de huid. Dit is in 2016 via een groot wetenschappelijk onderzoek bewezen. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt magnesiumchloride, de werkzame stof in Permsal, voor minimaal 90% opgenomen op celniveau binnen enkele minuten. De producten van Permsal zijn speciaal ontwikkeld voor opname van magnesium via de huid. 

 

Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute problemen lokaal te behandelen. Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of pijn bij artrose. Tot nu toe is er geen farmaceutische vorm met een vergelijkbaar snelle werking in geval van spierproblemen. Ook kun je via deze methode nooit te veel magnesium gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op. 

Naast het gebruik in de praktijk van magnesium, zijn de producten ook te koop in de praktijk. Kijk voor het assortiment in het menu bij producten Permsal. In de praktijk kun je meer informatie vinden met uitleg over de werking, en alle toepassingsmogelijkheden om thuis te gebruiken.

bottom of page